Jde úrazům a nehodám předcházet i ve Vašem skladě? Samozřejmě, že jde! Chce to ale poznat problematiku a naučit se vidět věci jinak.
Chcete mít lepší prevenci nehod v logistice? Máte pracovní úrazy? Řešíte poškození techniky, regálů, nebo jiného majetku? Nebo jen cítíte, že by to chtělo opravdu bezpečnost práce zlepšit? A co nebezpečné chování zaměstnanců, nebo návštěv? Umíte správně školit své zaměstnance z bezpečnosti práce?
Cíl kurzu
- Dívat se na svěřené pracoviště jinak – pohledem BOZP
- Formou praktických cvičení rozpoznávat rizika na pracovišti a práce s nimi
- Jaké konkrétní paragrafy a normy se vztahují k BOZP v logistice a jak s nimi pracovat
- Jak kontrolovat regály ve skladě a jak předcházet jejich poškození
- Jak bezpečně obsluhovat manipulační techniku
- Osvědčené bezpečností prvky pro sklady a manipulační techniku
- Jak identifikovat rizikové chování
- Řízení prevence nehod
- Vizualizace pracovního prostředí
- Základní psychologie člověka z pohledu řízení rizik
- 5S
- Legislativa a praxe osobních ochranných pracovních prostředků
- Sestavování pracovních postupů z pohledu BOZP
- Jak na BOZP, aby opravdu fungovalo i ve Vašem skladě
Lektor
Pro koho je kurz určen
Managerům logistiky, Vedoucím pracovníkům logistiky, team leadrům ve velkých skladech, jejichž zodpovědností je také BOZP ve skladech. A dále pak všem, kteří se chtějí dozvědět něco více o bezpečnosti práce v prostředí skladů a logistických provozů.
Obsah školení
Dodržování zásad BOZP je povinností zaměstnavatele, kterou mu ukládá náš právní řád. Pracovní úrazy v logistice tvoří až 20% všech pracovních úrazů. Jde úrazům a nehodám předcházet i ve Vašem skladě? Samozřejmě, že jde! Chce to ale poznat problematiku a naučit se vidět věci jinak. A na našem kurzu se podíváme na různé možnosti, jak mít provoz bezpečný i efektivní zároveň.
Informace ke kurzu
Účastníci obdrží v tištěné podobě vzdělávací materiály a osvědčení o absolvování kurzu. Na vyžádání bude obojí zasláno i v elektronické podobě.
V rámci kurzu jsou naplánovány 3 přestávky:
- dopolední svačinová (slaný snack)
- polední obědová (přesun do nedaleké restaurace, výběr z 3 - 4 jídel)
- odpolední svačinová (sladký snack)
Po celou dobu kurzu mají účastníci k dispozici výběrovou kávu, čaj, minerálky a filtrovanou vodu.
Náklady na občerstvení, oběd a materiály jsou zahrnuty v ceně kurzu.